Vážení přátelé,

srdečně Vás zveme na srpnové víkendy do Vernerova mlýna. I v srpnu jsme si pro Vás připravili několik akcí. Hned první srpnový víkend si můžete v sobotu 5. srpna v podvečer přijít opéct špekáčky do areálu mlýna a v neděli 6. srpna otevřeme novou prohlídkovou trasu, kterou představíme nově zrestaurované stroje používané k mletí pšenice ve Vernerově mlýně. Také se můžete těšit na oblíbené rozšířené prohlídky v sobotu 12. srpna a v neděli 20. srpna. Poslední prázdninová neděle 27. srpna pak bude na Vernerově mlýně patřit dětem, které bychom rádi pozvali na pohádku O BUBÁCÍCH A HASTRMANECH, kterou k nám přijedou zahrát manželé Kolářovi z divadla AGNEZ Česká Lípa.

Vernerův mlýn - Bubáci a hastrmani

Přejeme krásné srpnové dny

za Vernerův mlýn Stanislava Šefčíková

Nádherný koncert barokní hudby předznamenal v úterý 1. prosince vernisáž pořádanou k dlouho avízované výstavě instalované při příležitosti 300. jubilea hornolitvínovské hraběcí manufaktury na výrobu sukna.

Koncert žáků a učitelů litvínovské ZUŠ navodil nádhernou vznešenou atmosféru umocněnou ještě leskem zrekonstruovaného slavnostního sálu zámku Valdštejnů, kde se konal.

V pondělí 28. září jsme měli možnost společně vychutnat bohatý program Svatomichaelských slavností, které pro nás připravili pracovníci města. Volného dne státního svátku využilo díky nádhernému slunečnému počasí opravdu hodně návštěvníků, a tak mělo i hodně návštěvníků příležitost připomenout spolu s Městem Litvínov, litvínovskými historiky, Českojiřetínským spolkem a Partnerským spolkem Litvínov významnou kulturně společenskou událost, 300. výročí založení valdštejnské hraběcí soukenické manufaktury, povýšení Horního Litvínova na městys (1715) a dvousté výročí zbudování pamětního obelisku na počest 100. výročí založení manufaktury.

Na konci května se malá delegace z Partnerského spolku Litvínov vedená starostkou města paní Kamilou Bláhovou zúčastnila každoročního setkání partnerských měst v bavorském městečku Stadtbergen u Augsburku.

Jako vždy jsme zažili krásný prodloužený víkend plný příjemných chvil s přáteli, nových setkání i nových poznatků.

Vážení přátelé a příznivci spolku,

rádi bychom Vás informovali o změně adresy.

Nyní nás najdete v Zámku Valdštejnů.